QULAY TA’LIM MUHITI YARATISHDA OTA-ONALAR, MAHALLA VA MAKTABNING IJTIMOIY HAMKORLIGI (ИССЛЕДОВАНИЯ ПО ПРИОРИТЕТНЫМ НАПРАВЛЕНИЯМ СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ УЗБЕКИСТАНА, 2025)
Ushbu maqola ta’lim jarayonida samarali va qulay muhitni shakllantirishda ota-onalar, mahalla va maktabning o‘zaro ijtimoiy hamkorlik mexanizmlarini tahlil qiladi. Tadqiqotda maktab va oilaning birlashgan pedagogik faoliyati, mahallaning ta’lim jarayonidagi ishtiroki va ularning o‘quvchilarning ijtimoiy, emotsional va akademik rivojlanishiga ta’siri o‘rganilgan. Shu bilan birga, maqolada xalqaro tajribalar, ilmiy nazariyalar va amaliy misollar orqali hamkorlikning samaradorligi va uning pedagogik modelini yaratish yo‘llari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, qulay ta’lim muhiti yaratish uchun ota-ona, maktab va mahalla o‘rtasidagi uzviy integratsiya strategiyasi asosiy omil hisoblanadi.