KARTOGRAFIYANI O’QITISHDA ZAMONAVIY METODIK YONDASHUVLAR VA ULARNING SAMARADORLIGI (ИССЛЕДОВАНИЯ ПО ПРИОРИТЕТНЫМ НАПРАВЛЕНИЯМ СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ УЗБЕКИСТАНА, 2025)
Mazkur maqolada kartografiya fanini o’qitishda qo’llanilayotgan zamonaviy metodik yondashuvlar, ularning mazmuni, shakli va ta’lim jarayonidagi samaradorligi keng tahlil etilgan. Jumladan, innovatsion pedagogik texnologiyalar, interaktiv dars metodlari, geoinformatsion tizimlar (GIT), raqamli xaritalar, vizualizatsiya vositalari, virtual hamda aralash ta’lim shakllari orqali o’quvchilarda fazoviy tafakkur, analitik fikrlash va amaliy ko’nikmalarni shakllantirish imkoniyatlari ko’rib chiqilgan. Shuningdek, maqolada zamonaviy yondashuvlarning kartografiya ta’limi sifati va samaradorligiga ta’siri milliy va xorijiy tajribalar asosida baholangan, natijaviylikni ta’minlaydigan metodik model va tavsiyalar ishlab chiqilgan.