FIZIKA DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING FUNKSIONAL SAVODXONLIGINI OSHIRISHDA PISA TOPSHIRIQLARI ROLI (ИССЛЕДОВАНИЯ ПО ПРИОРИТЕТНЫМ НАПРАВЛЕНИЯМ СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ УЗБЕКИСТАНА, 2025)
Mazkur maqolada o‘rta ta’lim maktablarida fizika darslarini o‘qitishda funksional savodxonlikni shakllantirishda PISA xalqaro baholash dasturi topshiriqlaridan foydalanish imkoniyatlari yoritilgan. PISA topshiriqlari orqali o‘quvchilarning real hayotda uchraydigan muammolarni hal qilishga doir bilim va ko‘nikmalari rivojlanishi tahlil qilinadi.