TEMURIY MALIKALARNING HUKMDORLAR HAYOTIDAGI O’RNI - Bobojonova , Zuxra (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Ushbu maqolada temuriy malikalar xususan Bibixonim va Xonzoda begim va ularning hayoti, zehni,davlatda tutgan o’rni haqida so’z boradi. Suningdek zamondosh va keying davr tarixchilarning asarlaridan iqtiboslar keltiriladi.Bunda tarixchilar: Sharafiddin Ali Yazdiy, Turg’un Fayziyev, Vladimr Bartold, ganzales de Klavixo asarlaridan foydalanildi