YANGI DAVR: ILM-FANI INNOVASIYALARIDA AYOL-QIZLAR ISHTIROKINING DOLZARB AHAMIYATI - Xasanova , Nargiza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Maqolada XXI asr ilm-fani rivoji, texnika va texnologiyalar taraqqiyoti, yangi innovatsiyalar zamoni ekanligi, dunyoda minglab yangi ixtirolar, gʻoyalar va texnologik echimlar yaratilayotganligi sabab deyarli barcha sohalardagi o`zgarishlar, insonlar hayot tarzini yaxshilanayotganligi, ilm-fan yutuqlarida ayol-qizlarning faol ishtiroki, ularning taraqqiyot rivojining ortib borishiga qo`shayotgan xissasi haqida mulohazalar yuritilgan