SINXRON TARJIMADA MASHINA TARJIMASINING AFZALLIKLARI XUSUSIDA - Qosimova , Malika (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Ushbu tezisda sinxron tarjimada mashina tarjimasining afzalliklari, zamonaviy mashina tarjimasi platformalari, ularning imkoniyatlari va chegaralari tahlil qilinadi. Sinxron tarjima jarayonida inson tarjimonlari bilan solishtirganda mashina tarjimasi tezlik, tejamkorlik, ko‘p tillilik va betaraflik nuqtai nazaridan yuqori samaradorlikka ega ekanligi ta’kidlanadi. Shuningdek, sun’iy intellekt va tabiiy tilni qayta ishlash sohasidagi yangi texnologiyalar mashina tarjimasining sifatini oshirishga yordam berayotgani, kelajakda hibrid inson-mashina tizimlarining paydo bo‘lishi kutilayotgani haqida ma’lumot beriladi. Mazkur tezis global muloqotni yanada osonlashtirishda mashina tarjimasi platformalarining rolini yoritadi.