HODI ZARIF VA YANAGITA KUNIO ILMIY MEROSI: FOLKLORSHUNOSLIKDA QIYOSIY TAHLIL - Bahromjonova , Shahnoza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek va yapon folklorshunosligi asoschilari bo‘lmish Hodi Zarif hamda Yanagita Kunioning ilmiy faoliyati qiyosiy tahlil etiladi. Ularning xalq og‘zaki ijodiyotini to‘plash, tadqiq qilish va ilmiy asoslashdagi o‘rni, metodologiyasi va ilmiy merosi tahlil etilib, umumiy va farqli jihatlar ochib beriladi.