TEXNOLOGIYA DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING TEXNIK SAVODXONLIGINI ROBOTOTEXNIKA ELEMENTLARI ASOSIDA RIVOJLANTIRISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI - Jabborova, Umida (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Mazkur tezisda texnologiya darslarida o‘quvchilarning texnik savodxonligini shakllantirish va rivojlantirishda robototexnika elementlaridan samarali foydalanishning didaktik imkoniyatlari yoritiladi. Zamonaviy ta’lim jarayonida robototexnika vositalarining integratsiyasi o‘quvchilarda texnik tafakkur, muammoli vaziyatlarni yechish, amaliy ko‘nikma va malakalarni shakllantirishda muhim omil bo‘lib xizmat qiladi. Tadqiqotda robototexnika asoslari orqali o‘quvchilarning texnik savodxonligini oshirishga doir ilg‘or tajribalar, didaktik modellar va metodik yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu jarayonning samaradorligini oshirish uchun zarur bo‘lgan didaktik sharoitlar va pedagogik strategiyalar asoslab beriladi.