RAQAMLI PLATFORMALARDA IQTISODIY MATNLARNI TARJIMA QILISHGA YO’NALTIRILGAN INTERAKTIV O’QUV TOPSHIRIQLARI VA KEYS-STADIYALARNI YARATISH - Xujanazarova , Nozima (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Ushbu maqola raqamli platformalarda iqtisodiy matnlarni tarjima qilish bo’yicha ta’lim samaradorligini oshirish maqsadida interaktiv o’quv topshiriqlari va keys-stadiyalarni ishlab chiqishning nazariy-metodologik asoslariga bag’ishlangan. Unda zamonaviy raqamli muhitda tarjimonlik kompetensiyalarini rivojlantirishning dolzarbligi asoslab berilgan. Maqolada real iqtisodiy kontekstga asoslangan vaziyatli topshiriqlar (keys-stadiyalar) va interaktiv mashqlarni loyihalash tamoyillari, ularning talabalarning analitik fikrlash, muammolarni hal qilish va professional ko’nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati muhokama qilinadi. Raqamli vositalarning (virtual muhitlar, simulyatorlar, CAT tools integratsiyasi) o’quv jarayoniga integratsiyalashuvi hamda talabalar motivatsiyasini oshirish va amaliy tajriba orttirishdagi roli yoritilgan