RAQOBATBARDOSH RAHBAR SHAXSINI SHAKLLANTIRISHDA MOTIVATSIYA MEXANIZMLARINING SAMARALI MODELI - Aripjanova, Dinora (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari rahbarlarini raqobatbardosh shaxs sifatida shakllantirishda motivatsiya mexanizmlarining samarali modeli taklif etiladi. Tadqiqot doirasida Toshkent shahridagi davlat va nodavlat MTT rahbarlari o‘rtasida o‘tkazilgan so‘rovnoma natijalari asosida, mavjud motivatsion muammolar statistik asosda ochib berildi. Shuningdek, ichki motivatsiya omillari – kasbiy faxr, jamoaviy ishonch va bolalar muvaffaqiyatining ustuvorligi aniqlanib, Self-Determination Theory nazariyasi bilan uyg‘unlashtirilgan model taklif qilindi.