TALABALARDA TARIXIY XOTIRA VA MADANIY OIDLIKNI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - Isokov , Ravshanbek (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Ushbu maqolada talabalar o‘rtasida tarixiy xotira va madaniy oidlikni shakllantirish jarayonida qo‘llanilayotgan innovatsion pedagogik yondashuvlar ilmiy tahlil qilinadi. Unda raqamli texnologiyalar, interfaol usullar, virtual va kengaytirilgan haqiqat vositalari, raqamli hikoya yaratish (digital storytelling) hamda loyihaga asoslangan ta’limni ta’lim jarayoniga integratsiya qilish orqali talabalar tarixiy ongini rivojlantirish, milliy meros va qadriyatlarga hurmatini chuqurlashtirish hamda ularning madaniy oidligini mustahkamlash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot ushbu zamonaviy texnologiyalarni an’anaviy ta’lim yondashuvlari bilan uyg‘unlashtirish orqali tarixiy xotira va madaniy oidlikni rivojlantirishga qaratilgan kompleks model yaratish samaradorligini asoslaydi. Tajribaviy ta’lim, avlodlararo muloqot va tarixiy voqealarni kontekstual talqin qilishga urg‘u berilgan ushbu maqola, nafaqat ijtimoiy xotirani saqlash, balki yosh avlodda fuqarolik ongini va kuchli tegishlilik hissini tarbiyalashga xizmat qiladigan pedagogik modelni taklif etadi.