YOSHLARDA VATANPARVARLIK RUHINI SHAKILLANTIRISHDA JADID MARIFATPARVARLARINING ILG‘OR G‘OYALARIDAN FOYDALANISH - Sodiqov, Erali (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Mazkur tadqiqotda yoshlar ongida vatanparvarlik ruhini shakllantirishda jadid taraqqiyparvarlarining ilg‘or g‘oyalari o‘rni tahlil qilinadi. Jadidlarning ma’rifatparvarlik, milliy uyg‘onish va taraqqiyotga intilish g‘oyalari bugungi kunda yosh avlodni komil shaxs sifatida tarbiyalash, ularni Vatanga sadoqat, milliy qadriyatlar va umuminsoniy tamoyillarga hurmat ruhida shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Shu jihatdan jadid merosining mazmuni, ularning asarlaridagi vatanparvarlik ruhini yoshlar tarbiyasiga tatbiq etishning nazariy va amaliy yo‘nalishlari yoritiladi.