OʻZBEKISTON MTRK AXBOROT DASTURLARIDA BOSHLОVCHINING NUTQ MADANIYATI VA UNING AUDITORIYAGA TA’SIRI - Po‘latova, Lobar (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Milliy teleradiokompaniyasi axborot dasturlarida boshlovchilarning nutq madaniyati masalasi tahlil qilingan. Nutq madaniyatining asosiy mezonlari – orfoepiya, leksik boylik, uslubiy uyg‘unlik, auditoriya bilan ishonchli muloqot o‘rnatish imkoniyatlari keng yoritilgan. Tadqiqot jarayonida nutq madaniyatining axborot samaradorligiga ta’siri, auditoriyaning ijtimoiy-psixologik qabul qilish jarayonlari hamda xorijiy tajribalar bilan taqqoslash masalalari ko‘rib chiqilgan. Olingan natijalar asosida teleboshlovchilarning kasbiy mahoratini takomillashtirish uchun amaliy tavsiyalar berilgan.