TARIX DARSLARIDA TARIXIY ATAMALARNI O‘QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Djamilov , Nurali (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada tarix fanini o‘qitish jarayonida tarixiy atamalarni o‘zlashtirish masalasi zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida ilmiy tahlil etilgan. Tarixiy tushunchalarni o‘qitishning didaktik ahamiyati ochib berilib, interfaol, muammoli, kompetensiyaga yo‘naltirilgan hamda raqamli pedagogik texnologiyalarning tarixiy atamalarni shakllantirishdagi imkoniyatlari yoritilgan. Tarixiy atamalar bilan ishlash o‘quvchilarda tarixiy tafakkur, tanqidiy fikrlash va kommunikativ kompetensiyalarni rivojlantirishning muhim omili ekanligi asoslangan.