BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING TA’LIM MUHITIGA MOSLASHUVIDA SOG‘LIQNI SAQLASH TEXNOLOGIYALARINING RO‘LI - Abdullayeva , Muyassar (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ta’lim muhitiga moslashuvida sog‘liqni saqlash texnologiyalarining ahamiyati tahlil qilingan. Pedagogik kuzatuvlar va eksperimental tadqiqotlar asosida jismoniy mashqlar, tanaffusdagi harakatli o‘yinlar hamda darsdan tashqari sog‘lomlashtiruvchi faoliyatlarning bolalar salomatligiga va moslashuv jarayonlariga ijobiy ta’siri asoslab berilgan. Natijalar esa bolalarning jismoniy rivojlanishi, kasallanish darajasining kamayishi va psixologik iqlimning yaxshilanishi bilan tasdiqlandi.