ISLOHATLAR, YARATILGAN IMKONIYATLAR – XOTIN-QIZLAR UCHUN IMKONIYAT ESHIGI - Nurullayeva , Nabira (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
O‘zbekistonda xotin-qizlarning huquq va manfaatlarini himoya qilish, ularning jamiyat va oila hayotidagi o‘rnini yuksaltirish, ma’naviy-axloqiy tarbiyani kuchaytirish, O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2022-yil 7-martdagi PF–87-sonli Farmoni, Prezident asarlarida qizlarni ilm-fan va zamonaviy kasblarga yo‘naltirish masalalari, xotin-qizlarning tashabbuskorligi, zamonaviy dunyoqarashi, jamiyatning barcha sohalarida ishtiroki, xotin-qizlarni shaxsiy kamoloti yaratilayotgan keng imkoniyatlar.