SHHT DOIRASIDA IQTISODIY HAMKORLIKNING RIVOJLANISHI VA UNING O’ZBEKISTON IQTISODIYOTIGA TA’SIRI - Mehmonova, Shodiyonaxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada SHHT (Shanxay Hamkorlik Tashkiloti) va unga azo davlatlarning savdo sotiq aloqalari, hamkorlikning imkoniyatlari va bozorlarga ko’rsatayotgan iqtisodiy ta’siri haqida to’liq ma’lumot berilgan. Shuningdek aniq tahlil va statistik dalillar orqali yoritilgan. Eng qiziqarli jihati shundaki maqolada SHHTning mintaqaviy iqtisodiy havfsizlikni ta’minlashdagi roliga ham e’tibor berilganligidadir.