“JANUB RENESSANSI” DAVRI ASARLARIDA BADIIY MAKON VA ZAMON POETIKASI - Umrzaqov , Islomjon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada Amerika adabiyotida Janub Renessansi davridagi badiiy makon va vaqt poetikasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda Uilyam Faulkner, Tomas Vulf, Katrin En Porter va Robert Pen Uorrenning asarlari asosiy manba sifatida o‘rganildi. Maqola Janub Renessansi yozuvchilarining makon va zamonni faqat badiiy asar foni sifatida emas, balki axloqiy, psixologik va tarixiy ma’nolarni uzatadigan vosita sifatida ishlatganini ko‘rsatadi. Makon va zamon xronotop nazariyasi yordamida tahlil qilinib, makon va vaqtning qahramon ongini, xotira va tarixiy sikllarni aks ettirishdagi roli ochib berildi.