FARG‘ONA VILOYATI YER RESURSLARIDAN QISHLOQ XO‘JALIGIDA FOYDALANISH SAMARADORLIGINI KOMPLEKS BAHOLASH - Umarov , Javohir (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezisda Farg‘ona viloyatining tabiiy-geografik o‘rni, landshaft-balandlik mintaqalanishi, tuproq qoplamining sho‘rlanish darajasi hamda sug‘orish suvlaridan foydalanish samaradorligi kompleks yondashuv asosida tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida yer va suv resurslaridan foydalanishdagi tizimli nomutanosibliklar aniqlanib, ularni bartaraf etish hamda qishloq xo‘jaligi yerlarining iqtisodiy va ekologik samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.