KASBIY TA’LIM TIZIMIDA ISH BERUVCHILAR BILAN SAMARALI KOMMUNIKATSIYA STRATEGIYALARI - Sodiqova , Gulnora (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezisda kasbiy ta’lim tizimida ish beruvchilar bilan samarali kommunikatsiya strategiyalarini ishlab chiqish va tatbiq etish masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Ta’lim muassasalari va ish beruvchilar o‘rtasidagi integratsiyalashgan aloqalarning rivojlanishi, kommunikatsiya vositalarining innovatsion modellari, hamkorlikning samaradorligini oshirishga qaratilgan strategiyalar hamda professional kadrlarni tayyorlash jarayonidagi muammolar batafsil o‘rganiladi. Tezis natijalariga ko‘ra, ish beruvchilar bilan tizimli va uzluksiz kommunikatsiya o‘quv jarayonining sifatini oshirish, talabalar tayyorgarligini mehnat bozoriga moslashtirish hamda kasbiy ta’lim muassasalari va sanoat sub’yektlari o‘rtasidagi integratsiyani mustahkamlashda muhim rol o‘ynashi ko‘rsatildi. Shuningdek, xorijiy tajribalar asosida kommunikatsiya strategiyalarini samarali joriy etish usullari ham ilmiy tahlil qilinadi.