BOSHLANG‘ICH SINF TEXNOLOGIYA TA’LIMI DARSLARIDA TABIIY MATERIALLARDAN BUYUMLAR TAYYORLASHDA KONSTRUKSIYALASH KO’NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Alimova , Mashxuraxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqola boshlang’ich sinf texnologiya darslarida innovatsion texnologiyalardan samarali foydalanish orqali ta’lim tizimini rivojlantirish masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada boshlang‘ich sinf texnologiya ta’limi darslarida tabiiy materiallardan buyumlar tayyorlashda konstruksiyalash ko’nikmalarini rivojlantirish tahlil qilinadi. Innovatsiyalarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning kreativ fikrlashi, amaliy ko‘nikmalari va mustaqil ishlash qobiliyatlarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ta’lim samaradorligini oshirishda o‘qituvchilarning raqamli savodxonligini oshirish va ularni zamonaviy pedagogik texnologiyalar bilan ta’minlash zarurligi ta’kidlanadi.