VEB-KVEST TEXNOLOGIYASI ASOSIDA INGLIZ TILI O’QITISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH METODOLOGIYASI - Jalilova , Xolidaxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Zamonaviy ta’lim texnologiyalaridan foydalanish xorijiy tillarni o‘qitish sifatini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Samarali o‘qitish yondashuvlaridan biri — bu o‘quv jarayonida Internet resurslaridan maqsadli foydalanishga asoslangan Veb-kvest texnologiyasidir. Mazkur maqolada ingliz tilini Veb-kvest texnologiyasi asosida o‘qitish samaradorligini oshirish metodikasi yoritilgan. Tadqiqot natijalari Veb-kvest texnologiyasi o‘quvchilarning o‘rganishga bo‘lgan motivatsiyasini kuchaytirishini, til ko‘nikmalarini kompleks rivojlantirishni ta’minlashini hamda mustaqil va hamkorlikda o‘rganishni qo‘llab-quvvatlashini ko‘rsatdi. Olingan natijalar Veb-kvestga asoslangan metodikaning zamonaviy ingliz tili ta’limida samarali ekanligini tasdiqlaydi.