JAHONDA RAQAMLI BANK XIZMATLARINING EVOLYUTSIYASI - Mengniyozov, Anvar (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezisda jahon miqyosida raqamli bank xizmatlarining evolyutsiyasi va rivojlanish bosqichlari kompleks tahlil qilingan. Tadqiqotda bank xizmatlarining an’anaviy modeldan tranzitiv bosqichlar orqali to‘liq raqamli va ekotizimli modelga o‘tish jarayoni yoritilgan. Telefon banking, internet-banking, mobil banking, bulutli hisoblashlar, biometrik identifikatsiya va sun’iy intellekt asosidagi texnologiyalar bosqichma-bosqich rivojlanish omillari sifatida ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, raqamli transformatsiyaning bank biznes modeli, mijoz tajribasi va xizmat ko‘rsatish kanallariga ta’siri ochib berilgan hamda zamonaviy raqamli bankning platformaviy va ochiq API asosidagi yo‘nalishlari tavsiflangan.