ISH BERUVCHILAR ISHTIROKIDAGI KASBIY TA’LIM DASTURLARINI RAQAMLI TRANSFORMATSIYA QILISH - Sodiqova, Gulnora (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezisda kasbiy ta’lim tizimida ish beruvchilarning ishtirokini ta’minlash orqali ta’lim dasturlarini raqamli transformatsiya qilishning nazariy va amaliy jihatlari o‘rganiladi. Raqamli transformatsiya jarayoni, sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar tahlili va onlayn platformalardan foydalanish orqali kasbiy malaka va kompetensiyalarni oshirishning samarali mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ish beruvchilar va ta’lim muassasalari o‘rtasida institutsional hamkorlikning yangi modellarini ishlab chiqish va ularni amaliyotga tadbiq etish bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi. Tezis ilmiy asosda raqamli transformatsiya jarayonida yuzaga keladigan imkoniyatlar va muammolarni aniqlash, shuningdek, kasbiy ta’limni modernizatsiya qilish strategiyasini ishlab chiqishga qaratilgan.