OLIY TA’LIMDA INGLIZ TILINI O‘QITISHDA GENERATIV SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINI INTEGRATSIYALASH METODIKASINING NAZARIY ASOSLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Nigmatova, Nozimaxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida ingliz tilini o‘qitish jarayoniga generativ sun’iy intellekt texnologiyalarini integratsiyalash metodikasining nazariy asoslarini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda generativ sun’iy intellektning didaktik imkoniyatlari, lingvodidaktik ahamiyati, shuningdek, metodik integratsiya jarayonining tamoyillari va pedagogik shart-sharoitlari tahlil qilingan. Natijada ingliz tilini o‘qitishda generativ sun’iy intellekt texnologiyalaridan samarali foydalanishga yo‘naltirilgan nazariy-metodik yondashuvlar taklif etilgan.