PEDAGOGIK HAMKORLIK ASOSIDA BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH TA’LIM O‘QITUVCHILARINING METODIK KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - Ergasheva, Nigora (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarining metodik kompetensiyalarini pedagogik hamkorlik asosida rivojlantirishning ilmiy-nazariy asoslarini yoritishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda pedagogik hamkorlikning mohiyati, tamoyillari va funksional imkoniyatlari tahlil qilinib, ularning metodik kompetensiyalar shakllanishiga ta’siri aniqlanadi. Shuningdek, metodik kompetensiyaning tarkibiy komponentlari, ularni rivojlantirish mexanizmlari hamda samaradorligini ta’minlovchi pedagogik shart-sharoitlar ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari bo‘lajak boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarini tayyorlash jarayonini takomillashtirishga xizmat qilishi bilan ahamiyatlidir.