OLIY TA’LIM TIZIMIDA TALABALARNING KONSEPTUAL FIKRLASH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHGA XIZMAT QILUVCHI METODIK SHART-SHAROITLAR - G‘ofurova, Barnoxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim tizimida talabalar konseptual fikrlash kompetensiyasini rivojlantirishga yo‘naltirilgan metodik shart-sharoitlar ilmiy asoslanadi. Tadqiqotda konseptual fikrlashning mazmuni, uning kompetensiya sifatida shakllanish omillari hamda didaktik va metodik ta’minotning o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada talabalarning konseptual fikrlashini rivojlantirishda muammoli ta’lim, integrativ yondashuv, refleksiv faoliyat, loyihaviy ta’lim va interfaol metodlarning samaradorligi yoritilib, ta’lim jarayonini tashkil etishning optimal sharoitlari asoslab beriladi. Taklif etilgan metodik shart-sharoitlar konseptual fikrlash ko‘nikmalarini chuqurlashtirish, bilimlarni tizimli umumlashtirish va ilmiy tahliliy qaror qabul qilish kompetensiyasini rivojlantirishga xizmat qiladi.