PEDAGOGIK KOMMUNIKATSIYA VA PSIXOLOGIK TA’SIR USULLARINI O‘RGATISH: NAZARIY VA AMALIY YONDASHUVLAR - Yuldasheva, Maftuna (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezis pedagogik kommunikatsiya va psixologik ta’sir usullarini o‘qituvchilarga samarali o‘rgatishning nazariy va amaliy jihatlarini tahlil qiladi. Tezisda kommunikatsiyaning pedagogik jarayondagi roli, o‘quvchilar bilan interaktiv muloqot usullari, psixologik ta’sir texnologiyalari va ularni ta’lim jarayoniga integratsiyalash imkoniyatlari ilmiy asosda yoritilgan. Shu bilan birga, tezisda ilg‘or xorijiy va mahalliy tadqiqotlar natijalari solishtirma tarzda tahlil qilinib, pedagogik kommunikatsiya malakasini shakllantirishda metodik yondashuvlar ilgari suriladi. Tezis amaliyotga yo‘naltirilgan tavsiyalar bilan to‘ldirilgan bo‘lib, u o‘qituvchilarning pedagogik samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.