EKOLOGIK TARBIYA VA TURIZM FANLARI INTEGRATSIYASI ORQALI TALABALAR MADANIY-MA’NAVIY DUNYOQARASHINI SHAKLLANTIRISH - Kamolov, Baxtiyor (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Tezis zamonaviy ta’lim jarayonida ekologik tarbiya va turizm fanlarini integratsiyalash orqali talabalar madaniy-ma’naviy dunyoqarashini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ekologik ongni shakllantirish va turizm faoliyati orqali madaniy qadriyatlarni anglash o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinadi. Shu bilan birga, o‘quv jarayonida interfaol va innovatsion pedagogik metodlar, shu jumladan loyihaviy, tajribaviy va integrativ yondashuvlar orqali talabalar qobiliyatini rivojlantirishning samarali usullari ko‘rsatib o‘tiladi. Tezis ilmiy tadqiqot natijalari asosida milliy va global tajribalardan foydalangan holda, ekologik va madaniy-ma’naviy bilimlarning sintezini ta’lim jarayoniga tatbiq etish imkoniyatlarini yoritadi.