OʻZBEK XALQI MENTALITETIDAGI ASOSIY QADRIYATLARNI IFODALOVCHI KONSEPTLAR - Pulatova , Asal (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezisda o‘zbek xalqi mentalitetida muhim o‘rin tutuvchi asosiy qadriyatlar va ularni ifodalovchi konseptlar lingvokulturologik jihatdan tahlil qilinadi. Unda mehr-oqibat, mehmondo‘stlik, kattaga hurmat, kichikka izzat, halollik va vatanparvarlik kabi qadriyatlarning maqol va iboralarda aks etishi yoritiladi.