MILLIY QADRIYATLARNI RIVOJLANTIRISHDA INNOVASION TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI - Qo‘chqarov , Bahodir (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada Mahmud Koshg’ariyning buyuk merosi bo’lmish “Devonu lug‘otit turk” asarining turkiy xalqlar og’zaki ijodini (folklorini) o’rganishdagi beqiyos o’rni va ahamiyati tadqiq qilinadi. XI asrda bitilgan ushbu asar shunchaki lug’at emas, balki o’sha davrdagi turkiy qavmlarning hayot tarzi, dunyoqarashi, e’tiqodi va badiiy tafakkurini o’zida jamlagan mukammal qomusdir. Maqolada asar asosida yuqori sinf o‘quvchilarida milliy pedagogic qadriyatlarni rivojlantirishda innovasion texnologiyalarning ahamiyatini ko’rib chiqiladi.