TALABALARNING KASBIY KO’NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDA YANGI INNOVATSION USULLARDAN FOYDALANISH - Usmanova, Nodira (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Kasbiy ta’lim murakkab va serqirra jarayon bo‘lib, u muayyan kasb bo’yicha muvaffaqiyatli ishlash yo‘llari, shaxsiy yo‘nalish, kasbiy bilim, ko’nikma, malaka va kasbiy fazilatlar, ish tajribasini uyg‘unlashtirishga asoslanadi. Uning shakllanishida bugungi kunda innovatsion uslub va texnologiyalarning o‘rni katta. Talabalarning kasbiy mahoratini oshirish maqsadida ta’lim jarayonida innovatsion usullarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning bilim va ko‘nikmalari shakllantiriladi. Ushbu maqolada men innovatsion usullarning o’rni va kasbiy rivojlanishda zamonaviy texnologiyalarning ahamiyatini ta’kidlab o‘tmoqchiman.