RAQAMLI DAVRDA SO‘Z ERKINLIGI VA AXBOROT XAVFSIZLIGI MUVOZANATI - Isomidinova, Zilola (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezisda raqamli transformatsiya sharoitida so‘z erkinligini ta’minlash va axborot xavfsizligini saqlash o‘rtasidagi konseptual muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqotda ijtimoiy tarmoqlar va global platformalarda axborot tarqalishining huquqiy va etik jihatlari, shuningdek, shaxs daxlsizligi hamda davlat xavfsizligini himoya qilish mexanizmlari xalqaro tajriba va milliy qonunchilik asosida o‘rganilgan.