GEYMIFIKATSIYA TEXNOLOGIYASI ASOSIDA BO‘LAJAK MAKTABGACHA TA’LIM TARBIYACHILARINING KASBIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH ZARURATI: PEDAGOGIK ASOSLAR VA TA’LIMIY OMILLAR - Xaydarova, Namunaxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak maktabgacha ta’lim tarbiyachilarining kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishda geymifikatsiya texnologiyasining pedagogik imkoniyatlari nazariy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqotda tarbiyachi kompetensiyasining mazmuni, zamonaviy ta’lim sharoitida motivatsiya va faoliyatga yo‘naltirilgan yondashuvning ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, geymifikatsiyaning ta’limiy omillari, uning o‘quv jarayoniga integratsiyasi va ta’lim samaradorligini oshirish mexanizmlari ilmiy tahlil qilinadi. Maqola natijasida bo‘lajak tarbiyachilar tayyorlash tizimida geymifikatsiya texnologiyasini qo‘llash zarurati didaktik va psixologik asoslar orqali dalillangan