YURIDIK TA’LIMDA HUQUQIY YOZUV KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING METODIK ASOSLARI - Mustafoyeva , Noila (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Yuridik ta’limning internatsionallashuvi ingliz tilini bilish va professional huquqiy kommunikatsiyaning ahamiyatini yanada kuchaytirdi. Shu nuqtai nazardan, legal writing kompetensiyasi bo‘lajak yuristlarning kasbiy tayyorgarligining muhim tarkibiy qismiga aylandi. Mazkur maqolada English for Specific Purposes (ESP) yondashuvi asosida legal writing kompetensiyasini rivojlantirishning metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda huquqiy diskursning lingvistik va pragmatik xususiyatlari hamda legal Englishni o‘qitishda qo‘llaniladigan kompetensiyaviy, kommunikativ, janrga asoslangan va task-based yondashuvlar yoritilgan. Tadqiqot natijalari legal writingni samarali o‘qitish til bilimlari, professional kommunikatsiya, huquqiy tafakkur va amaliy drafting ko‘nikmalarining integratsiyasiga asoslanishini ko‘rsatadi.