BARQAROR TA’LIM MODELLARI ASOSIDA UMUMIY PEDAGOGIKANI RAQAMLI INTEGRATSIYADA O‘QITISHNING ADAPTIV TEXNOLOGIYALARINI TAKOMILLASHTIRISH - Darmonova , Adolat (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada barqaror ta’lim modellari asosida umumiy pedagogikani raqamli integratsiya sharoitida o‘qitishning adaptiv texnologiyalarini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Ta’limning raqamlashtirilishi natijasida yuzaga kelayotgan yangi imkoniyatlar hamda pedagogik jarayonda adaptiv texnologiyalarning o‘rni yoritiladi. Shuningdek, talabalar ehtiyojlari va individual xususiyatlarini hisobga olgan holda o‘quv jarayonini tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, adaptiv texnologiyalar umumiy pedagogika fanini o‘qitish samaradorligini oshirish, talabalarning mustaqil ta’lim faoliyatini rivojlantirish hamda barqaror ta’lim maqsadlariga erishishda muhim vosita bo‘lib xizmat qilishi aniqlangan.