O‘YIN VA INTERFAOL METODLAR ORQALI TIL O‘RGANISH: PSIXOLOGIK VA TEXNOLOGIK YONDASHUV - Xalikova , Guli (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada o‘yinlarga asoslangan til o‘rganish, o‘zini o‘zi tartibga solib o‘rganish hamda ularning integratsiyasi sifatida shakllangan yondashuv kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotlarda o‘yin texnologiyalarining ta’lim jarayoniga kirib kelishi, ularning o‘quvchilarning motivatsiyasi, affektiv holati va o‘quv samaradorligiga ta’siri keng yoritilgan. Shuningdek, raqamli o‘yinlar, mobil texnologiyalar, virtual va kengaytirilgan reallik vositalari asosida til o‘rganishning yangi imkoniyatlari ochib beriladi. Tadqiqotlar asosida o‘yin asosida o‘rganishning ustunliklari, mavjud muammolari va kelgusidagi rivojlanish yo‘nalishlari aniqlanadi.