SADOQAT VA XIYONAT TUSHUNCHALARINING TIPOLOGIYASI VA TURLARI - Jabborova, Elmira (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada sadoqat va xiyonat tushunchalari inson ongining murakkab axloqiy, psixologik va madaniy fenomenlari sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu tushunchalarning nazariy mohiyati, ijtimoiy va shaxsiy kontekstdagi namoyon bo‘lish shakllari, tipologik tasnifi hamda adabiy asarlardagi badiiy ifodasi yoritiladi. O‘zbek va rus adabiyoti namunalari asosida sadoqat va xiyonat obrazlarining axloqiy, g‘oyaviy, hissiy va vatanparvarlik mezonlari ochib beriladi. Shuningdek, maqolada lingvomadaniy va gender yondashuv asosida ushbu tushunchalarning milliy tafakkur, til birliklari va madaniy qadriyatlar bilan uzviy bog‘liqligi ko‘rsatib beriladi.