BADIIY MATN TUZILISHIDAGI ISHORAVIY MA’NOLARNING LINGVOPOETIK VA LINGVOPRAGMATIK TADQIQI (BEGIJON AHMEDOVNING “SAYYOH” ASARI MISOLIDA) - Kayumova, Gulchexra (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada badiiy matndgi so‘zning leksik tuzilishidagi ma’nolar va ularni yuzaga chiqish omillari, mazmuniy tuzilish bilan shakliy tuzilish o‘rtasidagi nomutanosiblik, badiiy matn va uni lingvopoetik hamda lingvopragmatik tadqiqi pragmatist yozuvchi Begijon Ahmedovning “Sayyoh” qissasi misolida ochib berildi.