BO‘LAJAK PEDAGOGLAR KASBIY IDENTIKLIGINI SHAKLLANTIRISHDA DEONTOLOGIK YONDASHUV TAMOYILLARI - Ismailova , Nilufar (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak pedagoglarning kasbiy identikligini, ya’ni o‘zini o‘qituvchi sifatida anglash va kasbiy rollarni qabul qilish jarayonini shakllantirishda deontologik yondashuvning o‘rni va pedagogik mexanizmlari tadqiq etilgan. Muallif pedagogik deontologiyaning asosiy tamoyillari - kasbiy burch, ma’suliyat, etika va qadriyatlarni talabalarning ongi va faoliyatiga singdirish yo‘llarini tahlil qiladi. Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy "Men-konsepsiyasi"ni rivojlantirish hamda oliy pedagogik ta’lim jarayonida deontologik muhitni yaratish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.