YURIST TALABALARNING HUQUQIY YOZUV KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA JANRGA ASOSLANGAN YONDASHUVNING AHAMIYATI - Mustafoyeva, Noila (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak yuristlarning huquqiy yozuv kompetensiyasini rivojlantirishda janrga asoslangan yondashuvning ahamiyati tahlil qilinadi. Huquqiy hujjatlarning kommunikativ maqsadi, tarkibiy tuzilishi va lingvistik xususiyatlari janr nazariyasi asosida yoritiladi. Tadqiqot natijalari janrga asoslangan o‘qitish huquqiy hujjatlarni yaratish, tahlil qilish va amaliy qo‘llash ko‘nikmalarini samarali rivojlantirishini ko‘rsatadi.