BIZNES BOSHQARUVI SOHASIDA OG‘ZAKI INGLIZ TILI KOMPETENSIYASI: O‘ZBEKISTONDAGI IKKI UNIVERSITET MISOLIDA O‘TKAZILGAN TAJRIBA-SINOV TADQIQOTI NATIJALARI - Inoyatova , Rushana (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada Farg‘ona davlat texnika universiteti va Denov tadbirkorlik va pedagogika institutida o‘tkazilgan kvazieksperimental tadqiqot natijalari bayon etilgan. Tadqiqot doirasida biznesni boshqarish yoʼnalishi talabalari uchun raqamli vositalar va kommunikativ yondashuv asosida ishlab chiqilgan metodikaning og‘zaki ingliz tili kompetensiyasini rivojlantirishdagi samaradorligi oʼrganildi. Tadqiqotga 128 nafar talaba jalb etildi; ular tajriba va nazorat guruhlariga bo‘lindi. Tajriba guruhi talabalari interaktiv raqamli platformalar, vazifaga asoslangan topshiriqlar va kommunikativ mashqlar tizimini o‘z ichiga olgan maxsus metodika bo‘yicha o‘qitildi. Yakuniy sinov natijalari tajriba guruhida monologik va dialogik nutq, kommunikativ faollik, lingvistik aniqlik hamda strategik kompetensiya bo‘yicha sezilarli yutuqlarni ko‘rsatdi. Qo‘llangan usullar ichida vazifaga asoslangan rolli o‘yinlar va asinxron video taqdimotlar eng yuqori samaradorlikni taʼminladi. Ikki universitetda olingan natijalarning o‘xshashligi taklif etilayotgan yondashuvning boshqa taʼlim muassasalarida ham qo‘llanilishi mumkinligini tasdiqladi.