DEMOKRATIK JARAYONLARDA ELEKTORAL MADANIYATNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Elmurodov , Faxriddin (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada demokratik jarayonlarda elektoral madaniyatning o‘rni va ahamiyati O‘zbekistondagi siyosiy-huquqiy islohotlar kontekstida tahlil qilingan. Elektoral madaniyatni huquqiy meyorlar va jamiyat qadriyatlari o‘rtasidagi "ko‘prik" sifatida baholab, uning saylovchilarning anglangan ishtiroki, siyosiy ishonch va dezinformatsiyaga qarshi immunitetini shakllantirishdagi roli tahlil qilingan. Maqolada saylov tizimining raqamlashtirilishi, "Elektron saylov" tizimining joriy etilishi va 2024 yildagi parlament saylovlari tajribasi asosida elektoral madaniyatni yuksaltirishning strategik yo‘nalishlari, jumladan, tizimli fuqarolik ta’limi va siyosiy ijtimoiylashuv masalalari ilmiy asoslab berilgan.