G‘O‘ZANI QIYALIKKA KO‘NDALANG VA KICHIK NISHABLIKLAR BO‘YICHA KO‘NDALANG OLINGAN EGATLAR ORQALI SUG‘ORISHNI TUPROQ ZARRACHALARINING YUVILISHIGA TA’SIRI - Xaitov, Ergash (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Maqolada irrigatsiya eroziyasiga uchragan tipik bo‘z tuproqlarda g‘o‘zani an’anaviy to‘g‘ri egatlar hamda qiyalikka ko‘ndalang va qiyalikka kichik nishabliklarda ko‘ndalang olingan egatlar orqali sug‘orishni tuproq zarrachalarining yuvilishi bo‘yicha ma’lumotlar bayon etilgan.