AMIR TEMUR QO‘SHINIDA HIMOYALANISH TAKTIKASI VA MUDOFAA VOSITALARI - Polvanov , Azim (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Maqolada Amir Temur qo‘shinida qo‘llanilgan himoyalanish taktikasi, qo‘shin harakati davomida xavfsizlikni ta’minlash usullari hamda mudofaa vositalarining manbalarda yoritilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, "Temur tuzuklari", Nizomiddin Shomiy, Sharafiddin Ali Yazdiy, G‘iyosiddin Ali, Ibn Arabshoh, Rui Gonsales de Klavixo va boshqa manbalar asosida qo‘shin mudofaasining tashkil etilishi yoritiladi.