YANGI DAVR ILM-FANI STRATEGIYASIDA INSON OMILI VA INNOVATSION TA’LIM TIZIMINING LINGVO-KOGNITIV ASOSLARI - Anvarjonova, Zilola (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada yangi davr ilm-fani taraqqiyotida inson omilining tutgan o’rni va uning lingvo-kognitiv salohiyatini shakllantirishda innovatsion g’oyalarning ahamiyati tadqiq etilgan. Zamonaviy dunyoda ta’lim tizimini raqamlashtirish va integratsiyalashgan yondashuvlar orqali talabalarning til o’rganish konseptual tizimlarini boyitish strategiyalari ko’rib chiqilgan. Maqolada til va tafakkur munosabati antropotsentrik paradigma asosida tahlil qilinib, amaliy lingvistika sohasidagi eng yangi metodologik yechimlar tizimlashtirilgan. Shuningdek, global o’zgarishlar sharoitida inson kapitalini innovatsion ta’limiy texnologiyalar yordamida rivojlantirish konsepsiyasi ilgari surilgan hamda ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.