TAYYORLOV GURUHI TARBIYALANUVCHILARINI MAKTAB TA’LIMIGA TAYYORLASHDA XORIJIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - Xojimirzayeva , Shaxnoza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha tayyorlov guruhi tarbiyalanuvchilarini xorijiy tajribalar asosida o‘qitishda qo‘llanilayotgan pedagogik texnologiyalarning nazariy asoslari tahlil qilingan. Maktabgacha ta’limning zamonaviy rivojlanish tendensiyalari, maktabga tayyorgarlikning mazmuni hamda bolalarning kognitiv, kommunikativ, ijtimoiy va shaxsiy kompetensiyalarini rivojlantirishda innovatsion pedagogik yondashuvlarning o‘rni yoritilgan.