BERUNIY MEROSI ASOSIDA STEM-INTEGRATSIYALASHGAN METODIKANING KOMPONENTLAR BO‘YICHA SAMARADORLIGI - Alieva , Xurshida (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada Abu Rayhon Beruniyning boy ilmiy va qomusiy merosidan foydalanilgan holda STEM (Fan, Texnologiya, Injiniring va Matematika) ta’lim yondashuvini integratsiyalash metodikasining samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqotda Beruniyning tabiiy va aniq fanlardagi innovatsion qarashlarini zamonaviy ta’lim tizimiga tatbiq etishning tarkibiy komponentlari (mazmuniy, metodik, amaliy va baholash) bo‘yicha samaradorlik ko‘rsatkichlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash, tadqiqotchilik va muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishda ushbu integratsiyalashgan metodikaning yuqori ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.