GILAM ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDA YASHIL MARKETING TAMOYILLARIDAN FOYDALANISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Arziyeva , Sevinch (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Maqolada gilam ishlab chiqarish korxonalarida yashil marketing tamoyillarini amaliyotga joriy etish, ekologik xavfsiz mahsulotlar ulushini oshirish, iste’molchilar talabini shakllantirish hamda korxonalarda “yashil boshqaruv” tizimini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda xalqaro tajriba, mahalliy korxonalar faoliyati, ekologik sertifikatlash talablari va iste’molchilar so‘rovnomasi natijalari tahlil qilindi. Olingan natijalar shuni ko‘rsatadiki, yashil marketing strategiyalarini izchil qo‘llash gilam mahsulotlari raqobatbardoshligini kuchaytiradi, eksport imkoniyatlarini kengaytiradi va brendga bo‘lgan ishonchni mustahkamlaydi.