INGLIZ TILINI O‘QITISHDA TARJIMADAN FOYDALANISH - Oybekova , Gulnoza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqola tarjimaning zamonaviy ingliz tili o‘qitishdagi rolini ko‘rib chiqadi. Tarjimaning tarixiy va metodik asoslarini tahlil qilib, uni o‘quvchilarning til ko‘nikmalarini rivojlantirishda foydali vosita sifatida qo‘llash zarurati isbotlanadi. Tajriba natijalari tarjima qo‘llanilgan darslarda o‘quvchilarning tushunish, grammatikani o‘zlashtirish va madaniy anglash darajasining oshganini ko‘rsatadi.